Sirkusakrobatiaa aikuisharrastajan silmin. Kuinka hyväksi aikuisiällä aloitetussa harrastuksessa voi kehittyä?

perjantai 15. tammikuuta 2016

Uusi blogi

Tervetuloa kaikille lukemaan uutta blogiani, joka liittyy rakkaaseen harrastukseeni, sirkusakrobatiaan! Halusin tehdä tästä aiheesta oman blogin, sillä harrastuksestani on tullut mulle niin tärkeä, että siitä jaksaa kyllä kirjoitella. Kirjoitan toista blogia omasta elämästäni, ja olen yrittänyt malttaa mieleni sen suhteen, etten kaikissa postauksissani hehkuttaisi akrobatiajuttuja.

Nyt saan onneksi kirjoittaa aiheesta juuri niin paljon kuin jaksan. Blogin ideana on välittää lukijoille sitä iloa ja energiaa jota tästä harrastuksesta saan, sekä seurata kehitystäni sirkusakrobatian eri osa-alueilla. Samalla pyrin tuomaan paremmin esille lajin monipuolisuutta ja saatanpa jopa antaa vinkkejä, jos joku haluaa jotain perusjuttuja kokeilla. Fiiliksen mukaan saatan kirjoitella myös muihin lajeihin ja (terveellisiin) elämäntapoihin liittyvistä jutuista. Olen entinen cheerleader ja aloitin lajin parissa uudelleen viime maanantaina tämän akrobatian ohella. Siitäkin saatan toisinaan kirjoitella jos jotakin inspiraatiota iskee, mutta pääpaino on silti akrobatialla. Toki toiveitakin kirjoitusten teemoista saa esittää. :)

Perinteisiä lattia-akrobatian juttuja: päällä ja käsillä seisontaa.

Sirkusakrobatiaa on monenlaista, mutta itse harrastan siis pääasiassa lattia-, trampoliini-, ilma- ja pariakrobatiaa. Käyn Jyväskylän sirkuskoululla ohjatuilla tunneilla, joten se mitä treenaan on kiinni aika paljon siitä, mitä on tarjolla ja miten ohjatut tunnit sopivat omiin aikatauluihini. Edellä mainittujen ohella saatan joskus eksyä myös parkour-tunnille sekä akrojoogaan tai ilmajoogaan. Näistä kaikista kerron lisää myöhemmissä postauksissa, mutta voi toki kysellä jos malttamattomana miettii mitä joku oikein sisältää.


Pariakrobatiaa.

Nyt ennen kuin kukaan kuvittelee, että olen ihan huippu akrobaatti, niin stop tykkänään. Siihen on vielä paljon matkaa ja rehellisesti sanoen en edes usko, että voisin koskaan olla huippu, vaikka hyväksi haluankin kehittyä. Tämä on kuitenkin vain harrastus eikä ammatti, joten en ota kehittymisestä liikaa paineita, vaikka myönnänkin, että se turhauttaa jos jotain ei osaa. Tällä hetkellä olen vielä aika aloittelija, joissakin osa-alueissa ehkä vähän edistyneempi kuin toisissa. Olen aloittanut sirkusakrobatian aikalailla vuosi sitten, eli vasta aikuisiällä. Juuri se on yksi asia, jota toivon voivani blogissani tuoda esiin: miten käy, kun aikuisiällä aloittaa uuden lajin parissa? Voiko sen vielä oppia? Vieläkö vanha koira oppii uusia temppuja? ^^ Cheerleading-taustastani on ollut hieman hyötyä, mutta en koskaan niinä aikoina ollut hyvä akrobatiassa, koska sitä harjoiteltiin niin harvoin, joten siinä suhteessa aloitin aika nollasta. Cheerleadingistä on ollut kuitenkin hyötyä pariakrobatiassa, jossa on jonkin verran yhteisiä elementtejä kuten luottamus, yhteinen tekeminen, toisen ihmisen nostelu jne.


 Ilma-akrobatiaa.


Näillä eväillä lähdetään eteenpäin. Toivottavasti pystyn tarjoamaan teille (kuka tätä nyt ikinä eksyykään lukemaan) mielenkiintoisia ja antoisia juttuja itselleni rakkaan asian tiimoilta.
Tervetuloa lukijaksi! :)

With love,
Hansu

6 kommenttia:

  1. Vitsit miten kivalta kuullostaa :) Tuosta sirkusakrobatiasta olisi mukava tietää lisää. Kävin eilen itse ekaa kertaa pariakrobatiassa ja se oli ihan huikeeta! =) Kirjoittelinkin siitä jo iha täpinöissäni :D voit käydä lukasemassa: beautiful---visions.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä tosi kivaa, olen ihan hurahtanut :D Ja pariakrobatia nimenomaan mullakin oli se, joka mut sai innostumaan tästä. Se on ihan parasta! Jos on joku tietty aihe josta erityisesti toivot postauksia, niin toiveita saa esittää. :)
      Ja kiitos linkistä, käyn vilkaisemassa ---> :)

      Poista
  2. Joo hurahdin itsekkin samantien! :D Siitä pariakrobatiasta olisi kiva saada postauksia. Ollaan menossa sellaiselle jatkokurssille maaliskuussa, niin olisi kiva saada vähän vinkkejä esim. painon siirroista toiselle jalalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ajattelinkin seuraavaksi tehdä pariakrobatiasta! Tarkoitatko esim. kun lentäjä on toisen jalan varassa samalla kun pohja siirtää jalkaa jonnekin, vai jotain muuta? Koitan muistaa tämän näkökulman kirjoittaessani :)

      Poista
  3. Päätin lukasta postauksen koska on samalla voimistelua ja lähellä omaa lajia mistä kirjoitan. Trampoliiniakrobatiasta olis kiva jos tulis juttui lisää mielestäni:)

    VastaaPoista
  4. Päätin lukasta postauksen koska on samalla voimistelua ja lähellä omaa lajia mistä kirjoitan. Trampoliiniakrobatiasta olis kiva jos tulis juttui lisää mielestäni:)

    VastaaPoista

Mitä tykkäsit postauksesta? Kysy tai kommentoi alle. :)